Großglockner Trophy 2010 - Hajrá Jani!

A verseny 2010. Június 19.-én kerül megrendezésre. 160 regisztrált induló lesz, köztük az MDK által is nagy becsben tartott 1958-as Ducati 175 Gran Sport.

A világ minden tájáról érkeznek híres versenyzők és ritka, nagyra becsült gyári versenymotorok. A túlzott létszámú érdeklődő miatt, mely messze meghaladta a maximális 160 főt, a rendezőségnek a motorok ritkasága és állapota szerint kelet szelektálniuk. A legnagyobb megbecsülést természetesen a 20-as, 30-as évek motorjai élvezhetnek. Nem kevesebb mint 60 induló érkezik Angliából, köztük hárman eredeti 500-as Rudge TT-vel, többen Norton és New Imperial gyári versenygépekkel. Németországból számos BMW, NSU és DKW versenygép jön, Svájcból a Motosacoche-ok és Condorok mellett egy eredeti Vincent Black Lightning is rajthoz áll, valamint Amerikából is érkezik számos résztvevő. Kis hazánkat idén Sajben János egy 1926- os BMW R42 képviseli. Ifj. Sajben János 1958 Ducati Gran Sport-tal, Bódis János BMW R51 RS-sel, Végh Zoltán 1926-os New Hudsonnal. Az esemény egyik legöregebb masinája Rozsos Ákos Brooklands replikája lesz és Paulovits Imre egy 250-es Suzuki gyári versenygép nyergében próbálja megdönteni az eddigi rekord időt.

Official site for the DOC Hungary.

Ha esetleg valakit édekel még ez a verseny az megtalál egy hosszabb cikket a Veterán újság e havi számában.
Valvoline-t használok. Arra is rá van írva, hogy ne fújjuk hideg felületre. Meg az, hogy ha ráfújod, várj vele 15 percet. Nekem bevált. Nem pereg le a láncról, ha hidegen fújom rá, akkro sem. Optimálisan akkor fújom be, amikor hazaérek.
Valvoline a titok! SEMMIT sem csap ki a felnire, ha szíraz láncra fújod, mindegy, hogy hideg vagy meleg a lánc!
Igazából mindegyik megoldás jó....csak a benzinnel kel egy kicsit jobban vigyázni. Amúgy meg nyilván az sem mindegy, h milyen sprayt használsz. Én a MOTULT használom és szerintem elég jó. ( Valami Chain Tube road plus) Nem nagyon van olyan gondom, h nagyon zsíros a felni tőle.......pedig az enyém is fehér.
A lácspray használati utasításán is rajta van, hogy ne fújjuk hideg felületre. Nekem a WD40-es előáztatás, mechanikus törlés (rongyal áttörlés) 2*, majd brigéciol fogkefe, aztán víz kombó jött be a legjobban.
a brigéciol nem bassza szét a gumit,tömítést?
én féktisztítóval befújkálom és utána ronggyal letörlöm...
(mármint a felnit...)
Zotya4
Okosan a hideg/meleg vizes zsíroldóval, foltot hagy a felnin! A Brigi nem azt, kűdjed rá!
Szalacsi
igen,ezt már megfogadtam,asszem Te ajánlottad.
mindig frissiben,mikor hazaérek,szinte cseppenként pötyögtetem be a láncszemek csapjait.mióta igy csinálom,nem rakódott új "sperma" a kerékre,csak a régit kéne leganézni!
neki állok valamikor,ha eláll az eső.elöszőr forró vizes zsíroldóval,ha az nem frankó,akkor brigéciollal,aztán öblités.
csak ne esne már!!
[quote=mihalyzotya]
tartsd meg Jani!!
a csaj meg a jó szokását!!
kérdezd már meg Tőle ,hogy nem akarja-e az én kerekeimet is fényesre polirozni?
az első nem annyira gáz,de a hátsó(a láncspray-től) mindig retkes.
[/quote]
Bírnád mi??
Egyébként próbáld ki azt a kis trükköt, h amikor hazaérsz akkor fújod be a "meleg" láncot. Így jobban rászárad mire legközelebb mennél vele és nem csapja össze annyira a felnit.
[quote=akiducati]
[quote=Gran Sport]
Asszony nincs, csak csaj! Nix házasság!! Ha meg valakinek nem tetszik akkor menjen máshová. De a leány akivel együtt vagyok elég normálissan áll az ilyen dolgaimhoz. Pl kb két hete este csinálgattam a vasat mert másnap szerettem volna menni vele ő meg szépen fogta magát, leült az első kerék elé és fényesre polírozta, pedig nem kértem rá:D
[/quote]
Polírozta, mi?! És a Bohócot?!

[/quote]
Nem csalódtam bennetek srácok!!!
Políroz Ő mindent amit kell és ahogyan kell!!
[quote=Gran Sport]
Asszony nincs, csak csaj! Nix házasság!! Ha meg valakinek nem tetszik akkor menjen máshová. De a leány akivel együtt vagyok elég normálissan áll az ilyen dolgaimhoz. Pl kb két hete este csinálgattam a vasat mert másnap szerettem volna menni vele ő meg szépen fogta magát, leült az első kerék elé és fényesre polírozta, pedig nem kértem rá:D
[/quote]
Jani, csak így tovább, jól csinálod, az elején kell megnevelni őket, mert aztán elszalad velük a ló!
A polírozásról meg annyit, hogy először a kereken gyakoroljon, aztán, ha jól végzi a dolgát utána jöhet a többi, a bohóc feje meg maradjon a legvégére!!! hehehe

[quote=Gran Sport]
[/quote]
Polírozta, mi?! És a Bohócot?!

tartsd meg Jani!!
a csaj meg a jó szokását!!
kérdezd már meg Tőle ,hogy nem akarja-e az én kerekeimet is fényesre polirozni?
az első nem annyira gáz,de a hátsó(a láncspray-től) mindig retkes.
Nagyon az elején lehettek ennek a kapcsolatnak.
én meg arra,hogy az asszony erősen gondolkodik a váláson!!
NYERT!!!!!!
Tennék rá pénzt, hogy már szét is kaptad a picikét... !!??

Komoly!
Fasza lehetett. Köszönjük!
[quote=Gran Sport]
NA EZT NÉZZÉTEK MEG!!!! Tegnap előtti felvétel a versenyről. A pálya fölső egy harmadán kb 4-5 km-en keresztül ilyen idő volt a célig!
http://www.youtube.com/watch?v=DdlvkrvfhXg
[/quote]
Főnök!
Maxximálisssan le a kalappal !!!!!!!!!!!!Ja, KIIIIROOOOÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!
Igazi ducatis kemény f@szú csávó vagy a videót elnézve...
!!!!
Még nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy ilyen körülmények között érted el a csodás 9. helyet!!!!!

Ugye?? Kösz szépen! Ahhoz azért kéne egy kis kondi, még egy pár ezer km gyakorlás no meg egy zsíros szponzor........motorunk még csak lenne hozzá. Mondjuk egy 1943-as katonai BMW
Elvileg oda gyártották:D:D
Jani, ez nem gyenge, büszke vagyok Rád, szép teljesítmény!!!
Nem gondolkodtál el a Dakaron való elinduláson!?
NA EZT NÉZZÉTEK MEG!!!! Tegnap előtti felvétel a versenyről. A pálya fölső egy harmadán kb 4-5 km-en keresztül ilyen idő volt a célig!
http://www.youtube.com/watch?v=DdlvkrvfhXg
[quote=torig]
Óóó istenem! Eldobtad! Szegényke! Igazán csak gratulálni tudok a nagyszerű teljesítményhez. Várjuk a részletesebb beszámolót!
[/quote]
Patinásodik a kicsike
[quote=S4R]
[quote=Gran Sport]
Letűnt korok egyik utolsó hírnöke, a régmúlt motorsport történelem nagy rajongója. Vagy ha úgy tetszik csak egy szerencsés flótás aki jó helyre született:D:D
Faterom 1976-óta gyűjti az öreg motorokat és az elmúlt évtizedekben ennek élt. Ezért van ami van. Ő kezdte el felújjítan a vasakat aztán idővel én is elkezdtem belepiszkálni a dolgokba.
Amúgy valóban nem szívessen tenném közzé a lakcímet, vigyázni kell az ilyen kincsekre. De majd valahogy megoldju a láthatóságot. Mondjuk én szinte minden versenyről amin indulunk teszek föl infót ide. De soha nem jön el senki. Akkor elemükben lehet megcsodálni ezeket a gyönyörűségeket. ÉS szerintem sokan meg is lepődnének, h némeklyik mire képes. Perrsze sokan mondják, h nem vagyunk normálissak, h ilyen úgymond múzeális műkincsekkel nyélgázon, örjöngve körözünk egy versenypályán. De én erre csak azt szoktam mondani, h minek van egy dögös csajod ha sosem dugod meg??? :D Ezek is arra születtek, h menjenek. Sőt számomra szomorú dolog, ha csak ott állnak a sorban és várják az elmúlást ahhelyett, h megmutatnák, h még mindíg van bennük elég kraft!
[/quote] Jani, használni, élvezni!
Tarthatnál egy élbénybeszámolót mondjuk Dudniceben mint tavaly vagy tavaly előtt ,ahol szarrá áztunk Bécivel együtt. Remélem emlékszel?!
[/quote]
Amikor jégesőben mentünk és Strapacskáztunk? Ha arról beszélsz akkor emlékszem. Persze szívessen tartok élménybeszámolót......majd ha lesz rá alkalom.
kiroáááááá!!!
Budapesten, a Keletinél, a metrótól fél percre olcsó albérlet kiadó hívj, írj!
Basszus Jani!Te tényleg nem vagy normáááááális! Büszkék vagyunk rád!!! Te is KIROOOOÁÁÁÁÁÁÁ vagy!
Óóó istenem! Eldobtad! Szegényke! Igazán csak gratulálni tudok a nagyszerű teljesítményhez. Várjuk a részletesebb beszámolót!