Fórum / Klubélet / Rendezvények / Großglockner Trophy 2010 - Hajrá Jani!
Großglockner Trophy 2010 - Hajrá Jani!

A verseny 2010. Június 19.-én kerül megrendezésre. 160 regisztrált induló lesz, köztük az MDK által is nagy becsben tartott 1958-as Ducati 175 Gran Sport.

A világ minden tájáról érkeznek híres versenyzők és ritka, nagyra becsült gyári versenymotorok. A túlzott létszámú érdeklődő miatt, mely messze meghaladta a maximális 160 főt, a rendezőségnek a motorok ritkasága és állapota szerint kelet szelektálniuk. A legnagyobb megbecsülést természetesen a 20-as, 30-as évek motorjai élvezhetnek. Nem kevesebb mint 60 induló érkezik Angliából, köztük hárman eredeti 500-as Rudge TT-vel, többen Norton és New Imperial gyári versenygépekkel. Németországból számos BMW, NSU és DKW versenygép jön, Svájcból a Motosacoche-ok és Condorok mellett egy eredeti Vincent Black Lightning is rajthoz áll, valamint Amerikából is érkezik számos résztvevő. Kis hazánkat idén Sajben János egy 1926- os BMW R42 képviseli. Ifj. Sajben János 1958 Ducati Gran Sport-tal, Bódis János BMW R51 RS-sel, Végh Zoltán 1926-os New Hudsonnal. Az esemény egyik legöregebb masinája Rozsos Ákos Brooklands replikája lesz és Paulovits Imre egy 250-es Suzuki gyári versenygép nyergében próbálja megdönteni az eddigi rekord időt.

- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Valvoline-t használok. Arra is rá van írva, hogy ne fújjuk hideg felületre. Meg az, hogy ha ráfújod, várj vele 15 percet. Nekem bevált. Nem pereg le a láncról, ha hidegen fújom rá, akkro sem. Optimálisan akkor fújom be, amikor hazaérek.
Valvoline a titok! SEMMIT sem csap ki a felnire, ha szíraz láncra fújod, mindegy, hogy hideg vagy meleg a lánc!
Igazából mindegyik megoldás jó....csak a benzinnel kel egy kicsit jobban vigyázni. Amúgy meg nyilván az sem mindegy, h milyen sprayt használsz. Én a MOTULT használom és szerintem elég jó. ( Valami Chain Tube road plus) Nem nagyon van olyan gondom, h nagyon zsíros a felni tőle.......pedig az enyém is fehér.
A lácspray használati utasításán is rajta van, hogy ne fújjuk hideg felületre. Nekem a WD40-es előáztatás, mechanikus törlés (rongyal áttörlés) 2*, majd brigéciol fogkefe, aztán víz kombó jött be a legjobban.
a brigéciol nem bassza szét a gumit,tömítést?
én féktisztítóval befújkálom és utána ronggyal letörlöm...
(mármint a felnit...)
Zotya4
Okosan a hideg/meleg vizes zsíroldóval, foltot hagy a felnin! A Brigi nem azt, kűdjed rá!
Szalacsi
igen,ezt már megfogadtam,asszem Te ajánlottad.
mindig frissiben,mikor hazaérek,szinte cseppenként pötyögtetem be a láncszemek csapjait.mióta igy csinálom,nem rakódott új "sperma" a kerékre,csak a régit kéne leganézni!
neki állok valamikor,ha eláll az eső.elöszőr forró vizes zsíroldóval,ha az nem frankó,akkor brigéciollal,aztán öblités.
csak ne esne már!!
tartsd meg Jani!!
a csaj meg a jó szokását!!
kérdezd már meg Tőle ,hogy nem akarja-e az én kerekeimet is fényesre polirozni?
az első nem annyira gáz,de a hátsó(a láncspray-től) mindig retkes.
Bírnád mi??
Egyébként próbáld ki azt a kis trükköt, h amikor hazaérsz akkor fújod be a "meleg" láncot. Így jobban rászárad mire legközelebb mennél vele és nem csapja össze annyira a felnit.
Asszony nincs, csak csaj! Nix házasság!! Ha meg valakinek nem tetszik akkor menjen máshová. De a leány akivel együtt vagyok elég normálissan áll az ilyen dolgaimhoz. Pl kb két hete este csinálgattam a vasat mert másnap szerettem volna menni vele ő meg szépen fogta magát, leült az első kerék elé és fényesre polírozta, pedig nem kértem rá:D
Polírozta, mi?! És a Bohócot?!

Nem csalódtam bennetek srácok!!!
Políroz Ő mindent amit kell és ahogyan kell!!
Asszony nincs, csak csaj! Nix házasság!! Ha meg valakinek nem tetszik akkor menjen máshová. De a leány akivel együtt vagyok elég normálissan áll az ilyen dolgaimhoz. Pl kb két hete este csinálgattam a vasat mert másnap szerettem volna menni vele ő meg szépen fogta magát, leült az első kerék elé és fényesre polírozta, pedig nem kértem rá:D
Jani, csak így tovább, jól csinálod, az elején kell megnevelni őket, mert aztán elszalad velük a ló!
A polírozásról meg annyit, hogy először a kereken gyakoroljon, aztán, ha jól végzi a dolgát utána jöhet a többi, a bohóc feje meg maradjon a legvégére!!! hehehe

Polírozta, mi?! És a Bohócot?!

tartsd meg Jani!!
a csaj meg a jó szokását!!
kérdezd már meg Tőle ,hogy nem akarja-e az én kerekeimet is fényesre polirozni?
az első nem annyira gáz,de a hátsó(a láncspray-től) mindig retkes.
Nagyon az elején lehettek ennek a kapcsolatnak.
én meg arra,hogy az asszony erősen gondolkodik a váláson!!
NYERT!!!!!!
Tennék rá pénzt, hogy már szét is kaptad a picikét... !!??

Komoly!
Fasza lehetett. Köszönjük!
NA EZT NÉZZÉTEK MEG!!!! Tegnap előtti felvétel a versenyről. A pálya fölső egy harmadán kb 4-5 km-en keresztül ilyen idő volt a célig!
http://www.youtube.com/watch?v=DdlvkrvfhXg
Főnök!
Maxximálisssan le a kalappal !!!!!!!!!!!!Ja, KIIIIROOOOÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!
Igazi ducatis kemény f@szú csávó vagy a videót elnézve...
!!!!
Még nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy ilyen körülmények között érted el a csodás 9. helyet!!!!!

Ugye?? Kösz szépen! Ahhoz azért kéne egy kis kondi, még egy pár ezer km gyakorlás no meg egy zsíros szponzor........motorunk még csak lenne hozzá. Mondjuk egy 1943-as katonai BMW
Elvileg oda gyártották:D:D
Jani, ez nem gyenge, büszke vagyok Rád, szép teljesítmény!!!
Nem gondolkodtál el a Dakaron való elinduláson!?
NA EZT NÉZZÉTEK MEG!!!! Tegnap előtti felvétel a versenyről. A pálya fölső egy harmadán kb 4-5 km-en keresztül ilyen idő volt a célig!
http://www.youtube.com/watch?v=DdlvkrvfhXg
Óóó istenem! Eldobtad! Szegényke! Igazán csak gratulálni tudok a nagyszerű teljesítményhez. Várjuk a részletesebb beszámolót!
Patinásodik a kicsike
Letűnt korok egyik utolsó hírnöke, a régmúlt motorsport történelem nagy rajongója. Vagy ha úgy tetszik csak egy szerencsés flótás aki jó helyre született:D:D
Faterom 1976-óta gyűjti az öreg motorokat és az elmúlt évtizedekben ennek élt. Ezért van ami van. Ő kezdte el felújjítan a vasakat aztán idővel én is elkezdtem belepiszkálni a dolgokba.
Amúgy valóban nem szívessen tenném közzé a lakcímet, vigyázni kell az ilyen kincsekre. De majd valahogy megoldju a láthatóságot. Mondjuk én szinte minden versenyről amin indulunk teszek föl infót ide. De soha nem jön el senki. Akkor elemükben lehet megcsodálni ezeket a gyönyörűségeket. ÉS szerintem sokan meg is lepődnének, h némeklyik mire képes. Perrsze sokan mondják, h nem vagyunk normálissak, h ilyen úgymond múzeális műkincsekkel nyélgázon, örjöngve körözünk egy versenypályán. De én erre csak azt szoktam mondani, h minek van egy dögös csajod ha sosem dugod meg??? :D Ezek is arra születtek, h menjenek. Sőt számomra szomorú dolog, ha csak ott állnak a sorban és várják az elmúlást ahhelyett, h megmutatnák, h még mindíg van bennük elég kraft!
Jani, használni, élvezni!
Tarthatnál egy élbénybeszámolót mondjuk Dudniceben mint tavaly vagy tavaly előtt ,ahol szarrá áztunk Bécivel együtt. Remélem emlékszel?!
Amikor jégesőben mentünk és Strapacskáztunk? Ha arról beszélsz akkor emlékszem. Persze szívessen tartok élménybeszámolót......majd ha lesz rá alkalom.
kiroáááááá!!!
Budapesten, a Keletinél, a metrótól fél percre olcsó albérlet kiadó hívj, írj!
Basszus Jani!Te tényleg nem vagy normáááááális! Büszkék vagyunk rád!!! Te is KIROOOOÁÁÁÁÁÁÁ vagy!
Óóó istenem! Eldobtad! Szegényke! Igazán csak gratulálni tudok a nagyszerű teljesítményhez. Várjuk a részletesebb beszámolót!
De szobadísz is egyben!!!