• Skip to Primary Menu
  • Skip to Main Content
Címlap
  • Főoldal
  • Fórum
  • Apróhirdetések
  • Klubtagság
  • Egyesület
  • PArtnereink
  • Galéria
  • Zard
  • Új profilképek
  • Regisztráció
  • Belépés

Apróhirdetések

999 PÁLYAMOTOR
Monster Dark 600 2001
80'S Felső
Ducati 749 Dark
Monster S2R 800
Mv Agusta F4
Mercedes csere
Új monster 1000 ritkaság eladó
Elektromos Monster
SBK esőkabát

További hirdetések...

Online Felhasználók

SchLaci képe
SchLaci
Ringu84 képe
Ringu84
OldPiet képe
OldPiet
3 online felhasználó
6 vendég
1,010 regisztrált felhasználó

Ez a téma mostanság

Ducatit vennék - segítség a...
Monster - Általános
Pályanapok
Idiótaságok
MotoGP
Coffebar
Képek. érdekességek
Superbike
Szülinaposok
Goooooo!
Bukósisak
Monster - Tuning
Túra ajánló
Sportclassic
Olaj
WSBK
Minden ami Multistrada
Motoros Ruházat
Szervízteszt- tapasztalatok
Minden ami futómű

Hírek és vélemények

Szezonnyitó túra 2012
MDK találkozó 2012
MDK találkozó - megközelítés
Újdonságok a 2012-es MDK tag...
WDW 2012
Ducati+Audi
Ducati-AMG
Új fórum struktúra
1199 Panigale - az erőforrás
Megint megyünk a rádióba!
MDK az éterben!
MDK Karácsony 2011
MDK Karácsonyi buli
Diavel AMG edition
Monster 795

4. MDK találkozó

WDW 2012

Címlap » Fórum » Régi topicok » Klubélet » Rendezvények

Torig túra 2011

torig, 2011, május 23 - 12:52
Csoport :
  • Rendezvények
Torig túra 2011

Torig túra 2011

Kedves Barátaim! Idén is megrendezem az immár szokásosnak mondható hedonista kanyarvadász túrámat, ahogy ti elneveztétek, a “Torig túrát”. Azért ez a kedvenc útvonalam, mert útközben mindenféle útviszony megtalálható. A kevésbé ismert nógrádi hardcore vacaktól a bükk zsír szerpentinjéig, és érint szinte minden kedvenc kanyargós utat és gyönyörű tájakat, amiket külön-külön is imádok. Amikor ezt az útvonalat először kitaláltuk, akkor az volt a cél, hogy egy kezdő is kipróbálhassa magát mindenféle útviszonyok közt, és gyakorlatot szerezhessen a túramotorozásban. Az útvonal kicsit módosul az előző évekhez képest. Ennek oka az, hogy az egyik szakaszon már reménytelenül rossz az út. Ezért az általam nagyon kedvelt Szátoki szerpentint kihagyjuk. Másrészt a tavalyi MAMI kupa után találtam egy sokkal jobb útvonalat Balassagyarmat felől, mely viszonylag jó minőségű és gyönyörű tájakon vezet keresztül.
A túra tulajdonképpen Lillafüredig tart. Onnan Szdavidson “dilettáns” Smile szaktárs tavaly ötletét kreatívan felhasználva Szdavidson szaktárs átveszi a vezetést, és igazi keleti őslakosként felvezet minket az Aggtelekig tartó versenypálya minőségű utakon. (Előre is köszönet érte.) Ha még lesz erőnk, akkor Szilvásvárad után Sigabi veszi át a vezetést, és megmutatja nekünk Heves és Nógrád megye elveszett útjait, és belemotorozunk a naplementébe. Egyúttal kellemeset a hasznossal összekötve elkísérjük Pásztóig. Pásztótól meg már nyelezünk hazafelé.

A túrán nem célunk végig nyelezni. Normál tempóban a kresz lehetőség szerinti betartására törekedve Tongue fogunk haladni. Fontos, hogy mindenki figyeljen a másikra, és a saját magához mérten biztonságosan a többiekhez alkalmazkodva balesetmentesen végigmotorozza a távot.

A túra időpontja 2011, június 18. Indulás reggel 7:00-kor Budapesten a Hősök teréről.
Rossz idő esetén esőnap 2011, június 25.

Megbeszélés szerint bárhol fel és le lehet csatlakozni hozzánk. Hívjatok fel, és megbeszéljük. Smile
A túra pontos menetrendje a csatlakozóktól is függ, tehát még változhat.

Menetrend:
Város Indulás
Gyülekező 7:00
Budapest 7:10
Bánk 8:06
Pihenő-reggeli 8:21
Pásztó Penny Market Parkoló 9:46
Pihenő 9:56
Pásztó tankolás 10:11
Galytető 10:42
Pihenő 11:12
Kékestető 11:32
Mátraháza parkoló palacsintázó ebéd 12:32
Eger tankolás 13:28
Lillafüred 14:20
Pihenő 14:35
Valahol útközben biztonsági tankolás. 14:40
Aggtelek 16:25
Szilvásvárad 17:40
Szilvásvárad pisztráng vacsora 18:10
Szilvásvárad tankolás 18:15
Pásztó 20:19
Pásztó tankolás 20:24
Budapest Hősök tere VÁ. 21:43

Költségek:
Benzin+kaja amit megeszel. Smile Fizetős útvonalak nem lesznek..

Az útvonal a következő:
Budapest-Bánk-Balassagyarmat-Herencsény-Pásztó-Galyatető-Kékestető-Eger-Lillafüred-Edelny-Szendrő-Aggtelek-Putnok-Szilvásvárad-Pétervására-Cered-Pásztó-Budapest.

Mindez térképen:
Torig túra 2011 útvonal

Aki még nem vett részt az előző évek túráin, azoknak kedvcsinálóként itt vannak a korábbi túrák élménybeszámolói és galériái:

2010
Képek:
http://www.ducatiklub.hu/content/torig-tura-2010-kepek
Beszámoló:
http://www.ducatiklub.hu/forum/torig-tura-2010#comment-20888

2009
Képek:
http://www.ducatiklub.hu/node/1408
Beszámoló:
http://www.ducatiklub.hu/node/1408#comment-10937

‹ Ducati Speed Week 2011 Kakucs nyílt nap - Az új időpont június 5. ›
torig képe
torig() 2011, június 28 - 21:36

Elnézést kérek, de most vannak a féléves vizsgáim, meg szimultán egy nagy itthoni projektben vagyok. Az összes itthoni gépet újra kell telepítenem. Amint van újra használható rendszerem rögtön készítek albumot. Már elkezdtem válogatni a képeket. Átméretezés stb. Aki eredetiben kéri majd az egészet , azoknak el fogom küldeni. Sajna a melóbol nem tudok feltölteni. Egy kis türelmet kerek. Már nálam van szinte az összes kép.

Ha valaki készített még képeket, akkor küldje már el nekem! Privátban megadom az email címemet.
Tomszojer és Lukylac képei már nálam vannak. Tök jók. De biztos van még másnak is egy pár jó képe.

40291
új hozzászólás
Előzmény
tomszojer képe
tomszojer() 2011, június 28 - 20:44

Torig!
A képeket összegyűjtötted már?Megnézném...

40289
új hozzászólás
Vörös Ördög képe
Vörös Ördög() 2011, június 21 - 10:17

Köszi ricsi, újszülöttnek minden új! 1 hónapja gyűröm az ipart, tanulni kell ezt is. Smile

39943
új hozzászólás
Előzmény
ricsi képe
ricsi() 2011, június 21 - 09:27

ez már nem annyira újdonság, a diablo család elég sok tagja kétkomponensű, azaz szélen puha középen kemény.
mindenképpen érdemes ilyent venni, ha belefér a költségvetésbe.

39937
új hozzászólás
Előzmény
dino74 képe
dino74() 2011, június 21 - 00:07

jó de én nem az 1000ie-re hanem az s4r-re gondoltam, az azért egy kicsit karajabb hidd el nekem, viszont motorféken finomabb mint a kétszelepes

39919
új hozzászólás
Előzmény
torig képe
torig() 2011, június 20 - 23:10

Jaja! A fék után azt a francos gáz-kuplung kombót is meg kell tanulni használni. Smile

39914
új hozzászólás
Előzmény
kishaver képe
kishaver() 2011, június 20 - 22:49

Naja, erre értettem én is a stílus váltást. Most is fröccsöztem picit (mert nélküle durván csúszkál - az a FULL gumi gyilok), de egyértelműen lassításra használtam a motorféket /eddig/. Nem is értem, hogy miért nem gondoltam műszaki ember létemre arra, hogy teljesen szétQr mindent a negatív gyorsulás ugyanúgy, mint a pozitív. Úgy néz ki, jobban finomítanom kell.

Sose felejtem el Dino posztját az ülésen való csúszkálásom témájában. Lásd megoldódott. Kevesebb erőt hívok le és tényleg minden szép és jó.

39911
új hozzászólás
Előzmény
torig képe
torig() 2011, június 20 - 22:37

És mi lenne, ha nem fékeznél a kanyarban, hanem nyélgáz? Laughing out loud Akkor biztos csak az oldala kopna. Laughing out loud
Szerintem ha gázzal váltasz vissza és nem rögtön ráengeded a hátsó kerékre a terhelést, akkor némi gumit meg lehet spórolni.

39909
új hozzászólás
Előzmény
kishaver képe
kishaver() 2011, június 20 - 22:25

Ja, hogy 10 perc alatt ketten is visszaigazoljátok, hogy nincs ebben semmi rendhagyó??? Én egy 8-9000-re számítottam volna....

Akkor asszem kimegyek a Nyugatihoz parkoló autókat segíteni bimetálért.... Erre most nagyon nem számítottam. Nézegettem már korábban is a gummát, de bemagyaráztam magamnak, áááá nem is olyan kopott az.... Most meg puff, itt a "baj" szezon közepén.

Tűz a gumis topicba.... nekem is lesz kérdésem...

39908
új hozzászólás
Előzmény
Vörös Ördög képe
Vörös Ördög() 2011, június 20 - 22:19

Tudom, ez itt nem a "milyengumitvegyek" topic, de a napokban hallottam egy Pirelli fejlesztésről, mely kombinált gumikeveréket tartalmaz. Középen keményebb, szélein puhább a gumi. Valakinek tapasztalata? Én is csere előtt állok.

39907
új hozzászólás
sigabi képe
sigabi() 2011, június 20 - 22:08

Az is lehet, hogy nem a stiluson kell változtatni csak meg kell szoknod, hogy 6000-ként gumicsere Smile

39906
új hozzászólás
Papajohn képe
Papajohn() 2011, június 20 - 22:01

A 620ie 6000 km alatt megette a Rennsportot hátul Stare

39904
új hozzászólás
Előzmény
kishaver képe
kishaver() 2011, június 20 - 21:53

Már eleve induláskor sem volt toppon a hátsó gumim, de bíztam benne, hogy vissza lesz kicsit "hegyezve" a profilja a kanyarok közt. Hááát bazira nem. Ma néztem indulás előtt.... bizony kopás jelző előtt vagyunk középen. Már 1 mm-en is belül. Ergo cserélni kellene. Gyerekek én most jövök rá, hogy miért fogyott el a hátsó gumim, miközben nem volt az az őrült vágta sehol. A sok kanyar előtti visszaváltás (hogy fordulaton tartsam), motorfékezés odavágott neki derekasan. Változtatnom kell a stílusomon, ha nem akarok 6-7000 km-ként cserélni. Pedig úgy szeretem hallani a hörgést.... Puzzled

39903
új hozzászólás
Ringu84 képe
Ringu84() 2011, június 20 - 09:21

Biztos te voltál mert azt mondta, hogy egy piros Monster volt fejidom nélkül, nagyrészt fekete sisakban, és idézem "tanktáskával a hátsó ülésen". Laughing out loud

39867
új hozzászólás
Előzmény
torig képe
torig() 2011, június 20 - 08:55

Amikor indultunk a mátraházi parkolóból, és már a gyomromban hasalt a lángos, meg a palacsinta és elgurultam a sorban álló dübörgő gépek mellett, és visszanéztem a sorra, ahogy ott álltak a verőfényes napsütésben, miközben a gépem ott zakatolt alattam, az jutott eszembe, hogy az élet szép! Smile

39863
új hozzászólás
torig képe
torig() 2011, június 20 - 08:36

Üdv Endrúz! Sajnáltam, hogy nem voltál, mert valamiért elsiklottam a hozzászólásod felett. Egész addig amíg fel nem hívtál abban a hiszemben voltam, hogy valami gond van.
A képekből látom, hogy ti is belecsaptatok a lecsóba. Smile
Ha minden jól megy, akkor majd jövőre is megcsináljuk a túrát. Smile

39862
új hozzászólás
Előzmény
Endruz képe
Endruz() 2011, június 19 - 23:05

Gábor! Ismét megcsináltátok!!!! Gratulálok hozzá!!! Az idén is szerettem volna ott lenni nem megszakítani a hagyományt, de a család idén fontosabb volt!!! Mint mondtam, és írtam is itt a topickban az okot, más körülmények között nem lett volna gond, de most kompromisszumot kötöttünk és maradt a céges családi nap. Jó volt látni a régi ismerős "dilettáns" arcokat, és a sok új csatlakozót a TORIG TÚRÁHOZ Smile Azért is írtam nagy betűkkel mert megérdemli. Mondhatom teljesítmény túra, mert aki Budapestről végig csinálja annak az. Aki meg kételkedett abban, hogy az érkezési és indulási időpontok nem tarthatóak, annak ismét bizonyítottá vált, hogy bizony lehet. Az egyik fő okot, ami miatt nem tudtam menni és a családot választottam a túra helyett, annak a képeit ide linkelem:

https://picasaweb.google.com/105547536527451327568/2011060311OsztrakOlas...

Jövőre veletek szeretnék majd ott lenni...hmm IV. TORIG TÚRÁN.. Smile

39855
új hozzászólás
lukylac képe
lukylac() 2011, június 19 - 22:16

Az általam és Szdavidson által készített képek letölthetők innen:

http://www.4shared.com/file/d8f8CXDn/2011_06_18_Torig_tura.html

39853
új hozzászólás
torig képe
torig() 2011, június 19 - 21:48

Kösz Péter. Akkor is jó volt nézni, hogy mit tud alattad a Hyper. Csak ámultam rajta. MTS-t csak megvillanni láttam néha. Ő is elképesztően megy.

Most jutnak eszembe apró dolgok, amik kimaradtak a túraleírásból, de a résztvevőknek élményt jelentettek. Pl amikor a büfés arra hivatkozott, hogy elment a szakácsa és felajánlottam, hogy megsütöm én a pisztrángot. Laughing out loud Meg az a sok ökörködés ami a pihenők alatt volt. Ment a sztorizás, meg hülyéskedés. Vagy amikor Kékestetőn a halott motorosok emlékművénél elgondolkodtunk egy kicsit, azt kívánva, hogy közülünk soha senkiért ne kelljen itt szalagot kötni, gyertyát gyújtatni.

39851
új hozzászólás
Előzmény
kmpeter képe
kmpeter() 2011, június 19 - 21:32

Gábor!

Minden elismerésem az általad szervezett és tökéletesen lebonyolított túrát illetően. A barátaim ( BMW és KTM Duke)késése miatt, mi is elkéstünk Nantuval Zolival és Attilával együtt. Felsőtárkány után, még integettem Bélának, hogy van-e gondja, de mutatta, hogy menjünk tovább.Erre 3 perccel később berepül az árokba. Sad Nagyon vigyáztak rá fenntről!!!Béla, kitartást, jobbulást!
Nagyon élveztem a motorozást, és bízom benne, hogy senkit nem riogattam el a Hyperrel.Az, hogy így sikerül menni, ahhoz tulajdonképpen semmi közöm.Csak a gázt kell húznom, és figyelnem MTS Bözske tempójára ( amit nem egyszerű tartani)!
Örülök, hogy motorozhattam veletek, felejthetetlen élmény volt. De legjobban mégis csak annak örülök, hogy Nantu megúszta!!!
Még egyszer köszönöm a lehetőséget!!!

39850
új hozzászólás
torig képe
torig() 2011, június 19 - 21:26

Kishaver! Nem törlöm, mert amikor már majdnem lefordultam a gépről, akkor neked még mindig csillogott a szemed, és úgy tűnt, hogy azonnal hajlandó lennél még egy kört gurulni az útvonalon. Úgyhogy a Hösök terén készült kép valóban egy Hősről készült. Smile
Tomszójer! A kezem nekem is kikészült valamiért. Nem értem az okát, de mintha az ínhüvely szart volna be. Sosem volt még ilyen. Öregszem. Csak ne a cerka legyen a következő! Laughing out loud

39849
új hozzászólás
Előzmény
tomszojer képe
tomszojer() 2011, június 19 - 20:27

Ha még azt is hozzátette,hogy egy idő után a fogával húzta a gázt,akkor tuti én voltam! :)A jobb csuklóm nagyon csúnyán elkészült (nem is igazán tudom mitől) de a túlélésben Torig kici kinai codatapasza sokat segített.Miskolctól úgy 50km-enként meg kellett álljak mert a beszarásjelző villogott ezerrel.

Mindazonáltal úgy érzem,hogy az én hétköznapi tempómhoz képest a kezdeti hatodik poszton való motorozás már sok volt (sokat kellett melóznom,hogy ne én legyek a második Steve),de amikor átálltam Torig mögé,már minden klappolt.
Sajnos ettől függetlenül Eger környékén már mentálisan nem voltam a csúcson és ezért döntöttem a hazaút mellett még mielőtt benézek valamit:)Így is közel 300km volt hazáig.
Alföldi parasztgyerekként ennyi kanyart még életemben nem láttam! Smile

39844
új hozzászólás
Előzmény
akiducati képe
akiducati() 2011, június 19 - 20:09

Sajnálom, hogy nem tudtam menni a találkozóra és a túrára sem... Sad jobb programom volt... Wink

P1090100k.jpg
39842
új hozzászólás
kishaver képe
kishaver() 2011, június 19 - 19:55

"Külön respect" törölhető, mert Dunakesziről indultam szombat reggel és oda is érkeztem aludni. Ha még Keszthelyre el kellett volna indulnom este 11-kor, akkor a tankbőrt magamra húzva, valamelyik híd alá feküdve húztam volna ki reggelig.

39841
új hozzászólás
Előzmény
Ringu84 képe
Ringu84() 2011, június 19 - 17:48

Szép, és részletes leírás, jó így egyben olvasni.
Ugye azt mondtam, hogy jövőre majd én is végig fogom menni a teljes útvonalon, de a térképet elnézve már nem merném 100%-ra állítani. Ez miatt külön respect Kishavernak, nagyon durva távot lenyomtál aznap.
Én csak csak 576km-t teljesítettem, de bőven elég volt az is.

Hazafelé az M3-on megálltunk, hogy Tomszojer és én tankoljunk. Mondtam Madcoyote-nak, hogy nyugodtan induljon tovább, ne pazarolja az üzemanyagot az álldogálással, majd utolérem, mert Attila mondta, hogy ő ráérős tempóra kapcsol és nyugodtan menjünk előre. 160-170 körül mentem az M3-on, majd az M0-on 140-nel de így is majdnem az M0-ás végén egy kúton szúrtam ki Madcoyote motorját, és őt ahogy integet. Mire a parkoló kihajtójánál visszapofátlankodtam már sikerült is beindítania a motort. Úgyhogy innen szépen együtt elindultunk, és egészen Kecskemétig így is mentünk, ahol én leváltam, és elindultam Lakitelek irányába.
Faterom egy órával később ért haza a melóból, és mesélte, hogy a pályán egy piros Monster megelőzte őket, és hogy biztos Attila volt az. Smile

Szóval tényleg szuper túra volt, és egy biztos, ha jövőre végig akarom csinálni, akkor erre gyúrni kell vazze. Laughing out loud

39835
új hozzászólás
Előzmény
kishaver képe
kishaver() 2011, június 19 - 16:58

jól sikerült Big smile

39830
új hozzászólás
Előzmény
Paco képe
Paco() 2011, június 19 - 16:47

Miért mi baj van azzal a képpel? Micsoda jóképű fiatalemberek. Én meg próbáltam nem mosolyogni Laughing out loud

39828
új hozzászólás
Előzmény
torig képe
torig() 2011, június 19 - 15:48

Néhány kép ízelítőnek. Teljes album majd később! Az IMG_3911-ért elnézést kérek, de muszáj volt iderakni. Laughing out loud

IMG_3877.JPG IMG_3885.JPG IMG_3901.JPG IMG_3903.JPG IMG_3908.JPG IMG_3911.JPG IMG_3918.JPG IMG_3925.JPG IMG_3930.JPG IMG_3943.JPG IMG_3948.JPG IMG_3953.JPG
39824
új hozzászólás
nantuyou képe
nantuyou() 2011, június 19 - 15:41

Egyszerüen Lillafüred-Eger megy mint a karika csapás.DE Eger-Lillafüred már tavaly előtt is gondokat okozott.Most is vissza felé úton történt a malőr. Induláskor nyitva felejtettem a dobozom fedelét és A 3. kanyarban megálltam bezárni.Oldaltámasz ki,doboz bezár,motorra felpattantam indulás a többiek után.Két nyújtott jobbos felgyorsítottam vagy 100Km/h jött egy balos amikor kiderült hogy az oldaltámasz kint figyel.Befordulni nem tudtam a támasz belevezetett az árokba.Kb. egy másodpercnyit tudtam fékezni és már hempergőztünk a motorral cserjés,bokros árokban.Sikeresen kiírtottam az árok vegetációját vagy 15 méter hosszan.Az orvosi jelentés szerint "többszöri borda,váll,lapocka zúzódás a bal oldalon,enyhe agyrázkódás (aminek köszönhetően gyönyörű monoklim van a szemem körül),bal combon bevérzéses zúzódás,jobb térd hajlatban kb.2cm mély és 4cm széles szúrt seb (valamilyen ág benne a maradványai,6 öltés),bal kis ujj ficam."Ezen túl vagy 10db egyéb kék és zöld folt minden hol.Elég nehezen mozgok de nincs eltörve semmim. Azt mondták 1-2hét és rendbe leszek nagyjából.
A motoron minden idom és a tank is kapott de főleg repedések és csúszásból eredő festék hiányok vannak.A doboz és a bal irányjelző és tükör kuka.DE meg kell mondjam nagy szerencsém volt hogy egy komolyabb fa nem volt útban.
Köszi mindenkinek az aggódást több telefont is kaptam egészségem után érdeklődést(MTS.KMpéter,Paco,Torig,Paso,stb.)Sőt a debreceni barátaim a bal.seb.re is bejöttek.
Erdélyi túra változatlan.

39823
új hozzászólás
torig képe
torig() 2011, június 19 - 16:39

Torig túra 2011 túrabeszámoló.

A túrát tulajdonképpen már pénteken megkezdtük. Pénteken érkezett Tomszójer, Madcoyote, és Ringu84, valamint Steve barátom a csopperjével. Róla még sok szó fog esni a későbbiekben. Együtt átgurultunk Tökihez és Lacihoz Budaörsre, hogy kicseréljék Tomszójer láncát. Körbenéztünk az új műhelyben. Nagyon profin, gyorsan dolgoznak. Olyan volt, mintha nem is kuncsaftok, hanem a vendégeik lettünk volna. Köszönjük a kólát és javaslom, hozzuk össze a sütögetést amit beszéltünk! Smile
A szerviz végeztével gurultunk egy kicsit a városban, majd elraktuk magunkat másnapra.
Hajnalban kelés, pakolás, tankolás 7 előtt értünk a Hőrök terére, ahol már szép számban vártak ránk motorosok. Demenytomi, Wolvesmonster93, Kishaver, Dukival, Laci+Móni a Yamahájukkal, és meglepetés vendégként Robi (régi Jáwás barátom) a Hayabusával. (Ő azért is érdekes, mert az őskorban vele találtuk ki ezt az útvonalat, és eredetileg 2 napos út volt, és kb 20 éve nem láttuk egymást. A motorját nemrég vette, és eddig csak 600 km-t ment vele. Ahhoz képest zokszó nélkül tartotta a tempót, és sikerrel teljesítette a távot.) 7 körül Steve is befutott a Yamaha csopeprrel.
7:10-kor sikeresen elindultunk, és tempósan haladtunk észak felé. A gondok Vác után kezdődtek. A 2-es főúton lévő szerpentinen egy kamion előzte a másikat. A sor miatt mögé szorultunk, és amikor Kishaverral előre mentünk, akkor a többiek beszorultak Steve mögé, aki nem tudott kellően dinamikusan előzni és kanyarodni is egyszerre. Ezt a kamionos megelégelte, és elkezdett volna előzni. Kicsit veszélyes volt. Menetrend szerint érkeztünk Bánkra. Rövid nyújtózás után megbeszéltük, hogy Steve marad hátul, próbálja tartani a tempót, és időnként megvárjuk. Sajna ez nem jött be, mert Steve végzetesen lemaradt, így Balassagyarmaton vagy 5 percet kellett várnunk rá. Steve józan belátással itt elköszönt tőlünk. Nagyon sajnáltam, de Stevvel már a túra előtt előre megbeszéltük, hogy ha nem tudja tartani a tempónkat (ami nekünk nem gyors), akkor elköszön tőlünk és visszafordul valahol.
Balassagyarmattól eseménytelen kanyargás Szügy felé a dimbes-dombos-kanyargós nógrádi tájon. Az út jó minőségű volt. Egyedül a falvakban vannak kátyúk. Ezen a szakaszon váltakozva következnek kanyarok és kisebb élvezetes bukkanók.
A herenycsényi “Őzes” szakasz lassú túlélése után elég rendesen csapattunk a kicsit szűk, de első osztályú hegyi-erdei szerpentinen. Külön említésre érdemes a Bokri elágazás utáni durva bukkanó, ami rögtön 90 fokos jobbos S kanyarban és durva emelkedőben folytatódik. 80-nál már repülsz és rögtön kanyarodsz. Smile Eztán magyarország egyik legszebb falva a csodás panorámáju Cserhátszentiván felé ereszkedtünk le. Innen Alsótoldig nem túl rózsás az út. Alsótoldtól a 21-es főút elágazásáig hegyi szerpentin következett durva kanyarokkal, néhány kátyúval és nyomvájúval tarkítva, de azért tűrhető útminőséggel. A hegyi kergetőzés után eufórkus hangulatban de pontosan érkeztünk Pásztóra. Aki éhes volt, az reggelizett. Vártuk Endrúzt, de nem jött. Később derült ki, hogy tulajdonképpen ő lemondta a túrát, csak valamiért elsiklottam felette, így esett, hogy hívogattam, pedig nem kellett volna. Smile
Tankolás, aztán csapatás a Mártában. Örömmel tapasztaltam, hogy elkezdték az útjavításokat, ezért Hasznos után egy leomlott útszakaszon félpályás lezárás volt lámpával. A durva kátyúkat ha nem is javították, de legalább betömték. Az utat tűrhető állapotúra javították. Jó tempóban haladtunk Galyatetőig. Tavaly ezen a szakaszon az úthibák miatt csak lassan tudtunk haladni. Idén semmi gond nem volt az úttal..
Galyatetőre időben érkeztünk. Ki-ki bedobott egy kávét, csokit, kólát. Leültünk dumálni, és pont a meteorológusok által prognosztizált viharon merengtünk, amikor sötét felhők gyűltek felettünk, és úgy döntöttünk, hogy kihagyjuk a kilátót és megszökünk a közelgő eső elől.
Eseménytelen kanyargás Kékestetőre, ahová szintén időben érkeztünk. Kékesen szintén megjelent a sötét felleg. Kattintottunk pár csoportképet és továbbálltunk Mátraházára ebédelni. Amint beértünk a mátraházi parkolóba, kisütött a nap, és úgy is maradt egész napra, mintha odaszegezték volna. Még a kétkerekű sünök látványa sem tűnt aggasztónak. Belesültünk a ruhákba annyira meleg volt. Kívánni sem lehetett volna jobb időt a túrára. Mátraházán Kikértük a világ legjobb lángosát és palacsintáját, és leültünk tömni a belünket, amikor befutott Szdavidson “dilettáns” barátunk és kísérői Lukylac és Paco. Majd MTS és Apriliás társa is megérkezett. A létszám addigra 13 Ducati, 1 Yamaha, 1 Suzuki és 1 Aprilia. Induláskor hozzánk csapódott még valaki, akik arra mentek amerre mi. Paco elmesélte, hogy odafelé jövet egy parkolóban eldobta a gépet. Szerencsére nem volt komoly sérülés, sem rajta, sem a gépen.
Szívet melengető látvány volt, ahogy induláskor a sok gép ott mennydörgött a parkolóban. Mátraházáról tempósabban haladtunk lefelé. Sokaknak talán kicsit túl gyorsan is, mert később néhányan jelezték, hogy már veszélyes kanyarokat vettek. Mit tagadjam engem is elkapott a harci hév, meg fel is idegesített egy toyotás, aki azt hitte, hogy gyorsabb nálunk, és 10 arany lócitromért sem akart elengedni minket, ezért az egyenesekben ahol tudtunk volna előzni, nyomott egy kövéret. Harcoltunk. Vesztett. Smile
Időben érkeztünk Egerbe, de az egri Mol kútnál sok időt vesztettünk. Vártuk Nantuyouékat. Vagy fél óra is eltelt, mire sikerült elérni őket. Kiderült, hogy valamiért Felsőtárkányban vannak. Nem értek időben Egerbe, és ott akartak minket bevárni. Egerben Wolvesmonster93 és Demenytomi elbúcsúzott tőlünk. Tomszójer és Laciék némi rábeszélés után vállalták a bükk-i szakaszt. Ők addigra már eléggé elfáradtak.
Indulás a Mol kúttól tetemes késéssel. MTS-el kettéosztottuk a csapatot. MTS ment a gyorssakkal én meg a lassú (Taigetosz) csapatot vezettem tovább. Felsőtárkánynál ott álltak Béláék. Intettek, hogy menjünk tovább. Ha ott akkor megállunk és kezet fogunk, akkor később nincs semmi baj. Sad Amikor beértünk a sziklák közé, akkor két motoros szemből intett, hogy lassítsunk. 1 km múlva tűzoltók dolgoztak, mert néhány fa keresztbe dőlt az úton. Elég sok autós és motoros feltorlódott. Innen számomra a résztvevők száma káoszba fordult. Megjelent Kmpeter, meg még mások is. Megszámolni sem tudtam, ki van velünk, és mellettünk, ki csapódott hozzánk, és ki az aki csak nézelődik. A tűzoltók 20 perc alatt végeztek, ez is gyarapította a z idő veszteségünket. Normális de gyors tempóban kerülgettük a veszélyes kavicsfelhordásokat. Terv szerint 5 percre szerettem volna megállni a Szinva/Bársonyos forrásnál, de az események miatt hosszabb lett a várakozás. Ittunk forrásvizet, amikor érkezett a hír, hogy Béla bukott, de már MTS, meg Paso ott vannak neki segíteni, és mindjárt jönnek. Talán egy órát vártuk őket, és próbáltuk elérni őket, hogy mit tudunk segíteni. Kiderült, hogy amikor Felsőtárkánynál elhagytuk őket, és próbáltak minket utolérni. Béla indulásnál nem csukta be a csomagtartóját. Megállt, becsukta, visszaült és a nyomunkba eredt. Bizonyosan utol is ért volna, ha nem hagyja lehajtva az oldaltámaszt. Elmondása szerint gyorsított úgy 100-ra, amikor próbált bevenni egy balos kanyart. 25 métert szántott bele az asztalba, de a lábtartó nem tört el. Feltámaszkodott rá a motor és kiegyenesítette a kanyart. 20 métert tarolt a bokrokból. Azért utolértek minket, de félszeg megjegyzéseken kívül nem tudtunk semmiben sem segíteni neki. Sad Legurultunk Lillafüredre a parkolóba. Itt várt ránk Kmpeter és barátai egy BMW-vel és egy KTM-el, akik az aggteleki szakaszra csatlakoztak hozzánk. Tomszójer, Laci, Móni és Rungu84 elköszöntek tőlünk, amikor jött a hír, hogy Madcoyote gépe nem indult el a Szinva forrásnál. Visszamentem segíteni, de addigra MTS-el valahogy beindították a gépet. Meghibásodott az üzemanyag pumpa. Így Madcoyote feladni kényszerült a túrát, pedig Ő elszántan végig akart jönni. Miskolcon utolérte Tomszójerékat és együtt mentek tovább.
Az események miatt próbáltunk a pihenőkön időt behozni, így is 1 óra 50 perc késésben voltunk így Lillafüreden nem időztünk sokáig. A késés miatt veszélybe került a Nógrádi (feltételes) szakasz teljesítése. Szdavidson szaktárs átvette a vezetést, és tempósan Aggtelek felé vettük az irányt. Miskolcon elég sokat tötymörögtünk a városban. Kerülgettük az útfelbontásokat. A Bp-i forgalomhoz szokott idegeimet különösebben nem viselte, meg, de azért nem volt kellemes. Tankoltunk, majd irány Aggtelek. Aggtelek előtt csak tátottam a számat, ahogy Kmpeter elhúzott mellettünk. Elképesztően megy a srác a Hyperjével. Finoman beáll az ember mögé, jelzi, hogy ott van, aztán csak azt látod, hogy eldübörög melletted. Ügyes. Jól csinálod. Smile. Jósvafő elött beleállt a görcs a jobb hüvelykújjamba. Olyan erővel, mintha áramütést kaptam volna. A kezem magától felcsapott a levegőbe, mint akit darázs csípett meg. Semmi kontroll nem volt benne, majdnem letörtem a tükröt, és kiszakítottam a kesztyűmet. Ilyen még sosem volt velem. Próbáltam sokat pihentetni, de hát ezzel húzom a gázt. Nem volt egyszerű.
17:38-ra értünk Aggtelekre. A tervezett félórás pihenőből jó ha 15-20 perc lett, és indultunk tovább. Többen ettek, ittak. Én a pisztrángomra vágytam, és aggódtam, hogy mire odaérünk bezár Szilvásváradon minden pisztrángos. Már meg sem próbáltam megszámolni, hányan vagyunk. Beszélnek majd helyettünk a képek.
Szilvásvárad felé Ragálynál csodálatos naplemente előtti fényekben gyönyörködhettünk. Vadna előtt elköszöntek tőlünk páran, és 5-en folytattuk utunkat Szilvásváradra 1:40 késéssel érkeztünk. Már erősen ment le a nap. Rövid közjáték következett a helyi büffésekkel. Úgy tűnik nem mindenki hajol le 5 ember által kifizetett vacsoráért. Ez nekem mint régi vendéglátósnak elég furcsa volt. Simán beküldtek volna minket egy másik étterembe, melynek az árai “Szilvásváradhoz képest elfogadhatóak.” pedig ott volt a túloldalon egy nyitott büffé, ami még dolgozott. Nem küldtek volna át a konkurenciához semmiféleképpen sem. Szóval nincs stílusuk. Végül sikerült otthagyjuk a pénzünket egy büffésnél, aki kellően rugalmas volt. Nagyon jót kajáltunk, és jót dumáltunk. Eldöntöttük, hogy annak ellenére, hogy elég sok időt sikerült behoznunk, fáradtak vagyunk, és hamarosan ránksötétediki, így a feltételesen tervezett Ceredi kirétőt lerövidítjük. Sigabi elvezetett volna minket, és én biztosan vállaltam volna, de a többség nem szívesen ment volna éjjel azon a szakaszon, így lemondtunk róla. Ha nincs késés, és még világos lett volna legalább egy óra hosszan, akkor megcsináltuk volna. Smile
A szilvásváradi benzinkúton helyi motorosok útba igazítottak Mikófalva, Bekölce felé, ahol kb 4-5 km-en keresztül gyalázatos az út akkora kátyúkkal, hogy elképesztő. A 25-ös, majd a 23-as főúton folytattuk utunkat. Elvarázsolt falvak, gyönyörű kora esti táj szegélyezte utunk. Később Sigabi átvette a vezetést Szdavidsontól, és hegyi szerpentineken haladtunk, felénk boruló fák alkotta sötét alagútban, melyet bevilágított a fényszórónk fénye. Már nem is tudtam merre járunk, mert csak az előttem haladó lámpáját figyeltem.
Sigabitól elköszöntünk Pásztón, Szdavidsontól Hatvanban, Robitól és a Hayabusájától Aszódon. Kishaverral ketten maradtunk. Megálltunk Aszód után a Petőfi forrásnál, majd mentünk tovább. Mire beértünk Budapestre, megérkezett az egész napra ígért hidegfront az első szélrohamokkal. A Hősök terén köszöntünk el egymástól 11 óra magasságában.
A túra teljes hossza nekem 633 km lett.

Az útvonal a következő lett.

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Budapest,+H%C5%91s%C3%B...

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek aki megtisztelt jelenlétével, és azoknak is, akik ezt a hosszú túraleírást végigolvasták.

Külön köszönet Szdavidsonnak és Sigabinak a nagyszerű felvezetésért. Az alföldi srácoknak, hogy a vendégeink voltak, és a keletieknek, hogy ilyen szép számban megjelentek.
A nap hőse számomra Robi, aki annyi év kihagyás után zokszó nélkül tartotta velünk a tempót a kanyarokban, pedig rendesen birkózott a géppel.
A nap vesztese sajnos Béla lett. Remélem hamar felépül, és a motort is sikerül gyorsan talpra állítani. Örülök, hogy nem lett komoly baja.
A nap legjózanabbja Steve, aki feladta.
A nap rémisztője MTS, aki valahol Recsk mellett úgy előzött be jobbról, hogy majdnem összeszartam magam a rémülettől

Kishaver külön dícséretet érdemel, mert rajtam kívül Ő az egyetlen, aki tényleg VÉGIG teljesítette a távot. Smile

Csodás időnk volt végig. Kívánni sem lehetett volna jobbat. Fantasztikusan jól éreztem magam. Köszönöm Mindenkinek!

39822
új hozzászólás
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • következő ›
  • utolsó »

Desmo Owners Club

Official site for the DOC Hungary.
President: Richard Deak
Vice president: Gabor Ambrus

Egyesület

Magyar Ducati Klub Egyesület
1144 Budapest, Gvadányi u. 52-54.B:II/62.
CIB Bank 10701128-66388696-51100005

Fel

X
  • Új fiók létrehozása
  • Új jelszó igénylése
Betöltés